Rädda liv med hjärtstartare och utbildning

Hjärtstartare

Vi hjärtsäkrar Er verksamhet. Vi tar ett helhetsansvar för allt, utbildning, hjärtstartare, och utarbetar handlingsplan mm.
Med en hjärtstartare på plats inom 3 min efter hjärtstopp överlever ca 70 %. Idag överlever ca 7 % av bevittnade hjärtsopp.
När en människa drabbas av plötsligt hjärtstopp kan defibrillering (elektrisk stöt) inom fem minuter vara livräddande. Men ambulansen kommer oftast för sent. En intressant jämförelse är att det varje år dör ca 150 människor p.g.a. eldsvåda och nästan överallt finn det en brandsläckare. Varje år dör ca 10.000 människor av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus, och väldigt få har en defibrillator tillgänglig. I Sverige får alla som genomgått en 4 timmars utbildning lov att använda en defibrillator. Ring nu för att hjärtsäkra Er verksamhet!

Vi rekommenderar Zoll AED Plus

Zoll AED Plus är en hjärtstartare som är mer än bara en defibrillator. När en människa drabbas av hjärtstopp innebär återupplivning mer än att bara trycka på en knapp och ge en elektrisk stöt. Livräddaren måste komma ihåg vad de lärt sig under utbildningen för att kunna rädda liv. Zoll AED Plus är den enda defibrillatorn som hjälper livräddaren att genomföra hela återupplivnings-processen och ger samtidigt feedback på hjärtmassagen så att den utförs på ett optimalt sätt. Endast Zoll AED Plus kan mäta djup och frekvens och ge vägledning som säkerstället en effektivt utförd hjärtmassage. Och alla som drabbas behöver optimal hjärtmassage för att överleva.
Zoll AED Plus är en av marknadens bästa hjärtstartare och fördelarna är:

  • Enkel att använda
  • Underhållsfri
  • Utför automatiska självtester
  • 5 års standby tid ( batteripack och elektrod)
  • 7 års garanti
  • Inbyggd funktion för HLR-hjälp realCPRhelp ADE+ ”ser” livräddaren utförda HLR-kvalitet och återkopplar vid behov så att livräddaren utför optimal HLR.
  • Använder vanliga batterier
  • Hög tålighet mot vatten och damm/smuts ( IP55 )
  • Hjälp för fria luftvägar
  • Display

Här finner ni en demolänk för AED+
www.zollaed.co.uk/Video%20Clips/1%20Introducing%20AED.wmv

Vi har support för alla Zoll´s produkter!

Fördelar

Några av de övriga fördelarna med AED Plus är att den är extremt robust (IP55). Den genomför ett dagligt automatiskt självtest. Den har LCD-display med text och EKG (valbart av/på). Den använder kommersiella batterier vilket gör det enkelt och billigt att byta batterier. Elektrodens hållbarhet är fem år – den längsta hållbarheten på marknaden. Det ger mindre underhåll och lägre omkostnader. AED Plus har också funktion för barn och kommer med 5 års garanti.

En bild säger mer än tusen ord

AED Plus har ett unikt användargränssnitt som kombinerar svenska text- och röstinstruktioner med grafiska illustrationer. Den vägleder livräddaren genom varje steg i livräddningsprocessen och hjälper dem att göra de livräddande insatserna – och att utföra dem korrekt.

Optimal hjärtmassage

AED Plus är det enda feedback-systemet i världen för optimal hjärtmassage. Den hjälper livräddaren att utföra hjärtmassagen. En röst i apparaten ger vägledning, t.ex. ”tryck hårdare” eller ”bra hjärtmassage”, och hjälper också livräddaren att följa den rekommenderade frekvensen på 100 kompressioner per minut.

Elektroder

Andra defibrillatorer kräver korrekt placering av två elektroder. AED Plus introducerar en ny elektrod, som har två elektroder i en. Det ger en enklare och snabbare elektrodplacering. Kontakta oss gärna för att få reda på mer om hjärtstartare och utbildningar, så svarar jag gärna på dina frågor.

Läs gärna mer här:
Produktblad
www.etthjartsakertsverige.se

Ladda ner PDF här